Klezmer, wat is dat precies?

klezmer thumbnOp 11 oktober 2018 werd de cursus "Wat weet u van Klezmer?" gegeven. Bij mijn binnenkomst was Ada al druk bezig om alle voorbereidingen te treffen. De beamer was in stelling gebracht en ook de geluidsapperatuur werd uitgetest. Er werden nog wat stoelen aangeschoven omdat er een grote opkomst zou zijn. Op tafel stond een schaal met koekjes die, zo legde Ada uit, naar een oud Joods recept gemaakt waren. Helaas durfde ik niet te vragen om ze even voor te proeven.

Om 19.30 uur arriveerden twee vriendinnen van Ada. De een met een viool de ander met een fluit. Zij gingen samen met Ada, die de accordeon bespeelde, zorgen voor de levende Klezmer muziek. Voordat de cursus begon, gingen ze nog even repeteren en zo gebeurde het dat voor het eerst in mijn leven een trio alleen voor mij muziek ten gehore bracht. Een aangename ervaring waarvoor ik hen ook hartelijk bedankt heb.
Aan het einde van de les bleek dat alle aanwezigen zeer tevreden waren over de manier waarop de diverse aspecten van Klezmer muziek behandeld waren.

Jan Meijer, cursus-coördinator Ermelo

Komend seizoen heeft u weer de mogelijkheid om meer over dit fenomeen te weten te komen en de muziek te ervaren.

8 oktober 2019
18 februari 2020

Het volledige cursusaanbod van Vuvera is HIER te bekijken.

 

Afdrukken